Ingrediente:

– 500g. ficat de pui

– 2 cepe

– 4 căței de usturoi

– 100g. unt

– 100ml. lapte

– sare, piper, 4 foi de dafin


Mod de preparare:

Se spală bine ficatul și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se pune din nou la fiert cu ceapa și usturoiul. Se adaugă foile de dafin și puțin piper și se lasă pe foc vasul până ficatul și legumele sunt bine fierte (se adaugă sarea la final în preparat, nu la fiert pentru a nu se întări ficatul).

După ce au fiert se elimină foile de dafin și se scurge surplusul de lichid. Se pune ficatul și legumele în vasul unui blender. Se adaugă untul moale la temperatura camerei, sare după gust și puțin lapte. Se pasează compoziția și se completează cu lapte până la consistența dorită (se poate mări sau micșora cantitatea de lapte în funcție de cum doriți să fie de gros sau subțire pateul). Se păstrează la frigider – noi servim pateul în 2-3 zile.


Comentarii Facebook