Ingrediente (2 porții):

– 100g. paste

– 6 ciuperci Champignon (100g.)

– o ceapă

– doi căței de usturoi

– două roșii

– puțin ulei de măsline

– pătrunjel

– opțional fulgi de drojdie inactivă

 


Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurge surplusul de apă.

Se curăță legumele – ceapa și usturoiul se toacă mărunt, ciupercile se taie felii subțiri.

Se crestează roșiile cu X și se pun în apă fierbinte. Se lasă pe foc 2-3 minute, se scot și se decojesc, se taie bucăți și se pasează.

Se pun într-o tigaie legumele și sosul de roșii, se mai completează cu puțină apă. Se lasă pe foc până sunt bine pătrunse legumele (aproximativ 15 minute), se adaugă pastele fierte și se mai lasă 2 minute. Se oprește focul, se adaugă puțin ulei de măsline și pătrunjel.

Noi am servit cu fulgi de drojdie inactivă.

Se poate folosi și sos de roșii făcut în casă sau bulion fără sare – se adaugă mai multă apă dacă este nevoie.


Comentarii Facebook