Ingrediente:

– 250g. paste

– o conservă cu ton în suc propriu de calitate (250g.)

– 100g. boabe de porumb

– 100g. emmental

– 400g. sos de roșii

 

– 2 cepe

– 4 căței de usturoi

– sare, piper

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se pune într-un vas apă la fiert cu puțină sare. Când aceasta clocotește se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se pun într-o tigaie antiaderentă cu sosul de roșii, tonul din conservă și boabele de porumb (am folosit boabe de porumb la conservă). Se lasă pe foc mic până se îngroașă ușor sosul și se înmoaie ceapa și usturoiul. Se adaugă sare după gust și puțin piper.

Se oprește focul, se adaugă peste sos pastele fierte și scurse de surplusul de apă și 2 linguri de ulei de măsline. Se presară emmentalul tăiat felii subțiri și se servește.


Comentarii Facebook