Ingrediente (pentru două porții):

– 100g. piept de curcan

– 100g. sfeclă roșie coaptă

– 50g. praz (partea albă)

– 2 linguri cous-cous (15g.)

– puțin ulei de măsline

– mărar, busuioc


Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan cubulețe și se pune la fiert. Când se ridică spuma se scurge surplusul de apă, se pune în vas cu o cană de apă și prazul tăiat solzișori și se lasă la fiert pe foc mic. După 15 minute se adaugă sfecla roșie coaptă înainte, tăiată cubulețe și se mai lasă vasul pe foc 10-15 minute până este gata. Se oprește focul, se adaugă cous-cous-ul, puțin ulei de măsline, mărar și busuioc după gust, se amestecă și se acoperă vasul pentru 10 minute (până se umflă cous-cous-ul). Se poate servi ca atare sau pasa.


Comentarii Facebook