Ingrediente:

– jumătate de piept de pui

– 2 cartofi medii

– un cățel de usturoi

– puțin mărar

– puțin piper (opțional)

– ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui în felii subțiri de un deget grosime. Se ung feliile cu puțin ulei de măsline și se presară puțin piper (puteți adapta condimentele după preferințe). Se încinge o tigaie antiaderentă și se așează feliile de piept (nu se adaugă apă sau ulei; este important ca tigaia să fie de calitate). Se lasă tigaia pe foc mic, iar când s-a rumenit pieptul se întorc bucățile de carne. Se mai lasă pe foc până sunt bine preparate termic și apoi se așează pe farfurie.

Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert. Când sunt aproape gata (se testează cu o furculiță) se adaugă și cățelul de usturoi curățat și întreg la fiert. Când ingredientele sunt bine fierte, se scurge puțină apă separat într-o cană (pentru a regla la final consistența dorită a piureului). Se adaugă puțin mărar tocat și ulei de măsline și se pasează compoziția (nu se folosește blenderul pentru a evita o textură gumoasă a piureului).


Comentarii Facebook