Ingrediente:

– 750g. piept de pui

– 150g. iaurt

– 3 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– sare, piper, boia dulce

– 3 ouă

– 150g. pesmet

– 150g. făină


Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui în bucăți groase de aproximativ 3-4 cm. (bucățile trebuie să fie relativ uniforme ca dimensiuni). Se pun într-un castron. Se amestecă iaurtul și condimentele. Se pune marinata peste pieptul de pui, se adaugă 2 linguri ulei de măsline și se amestecă bine să fie acoperite toate bucățile. Se acoperă castronul și se lasă la frigider 10-12 ore.

Se bat ouăle cu furculița, se pun făina și pesmetul pe farfurii diferite.

Se aprinde cuptorul și se pune hârtie de copt în tavă.

Se trec bucățile de piept de pui prin făină (nu se clătesc de marinată), apoi prin ou și prin pesmet și se așează în tavă. Se pregătesc similar toate bucățile de carne.

Se dă tava la cuptor la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute până se rumenesc ușor șnițelele dedesubt. Se întorc și se mai lasă aproximativ 10-15 minute.

Pieptul de pui se servește simplu, cu diverse salate sau garnituri de legume.


Comentarii Facebook