Ingrediente (două pizza cu diametrul de 24cm.):

– 1 kg. conopidă

– 2 ouă

– 400g. cașcaval

– 150g. emmental

– 5 căței de usturoi

– 200g. sos de roșii

– cimbru


Mod de preparare:

Se spală buchețelele de conopidă. Se pune apă într-un vas cu puțină sare și se lasă la fiert. Când apa dă în clocot se adaugă buchețelele de conopidă. Se lasă pe foc până sunt gata (fierte “al dente” – aproximativ 10-15 minute). Se scurge surplusul de apă și se pasează buchețelele de conopidă. Se bat ouăle cu furculița, se amestecă cu 250g. cașcaval dat pe răzătoarea mică, conopida și usturoiul pisat.

Se tapetează tava cu hârtie de copt și se pune o forma detașabilă de tort în tavă. Se pune din compoziție cu o lingură și se nivelează. Se îndepărtează marginea și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20-25 de minute (până se rumenește ușor pe margini).

Se scoate tava, se pune sos de roșii, puțin cimbru, cașcaval ras și emmental. Se mai dă la cuptor pentru 10 minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servește.

Când pizza este gata sugerez să se porționeze și apoi să se transfere din tavă (dacă se folosesc forme cu diametrul mai mic se pot servi ușor fără a fi porționată pizza înainte).


Comentarii Facebook