Ingrediente:

– pentru blat:

  • 200 ml. apă călduță
  • 350g. făină albă de grâu + făină pentru blatul de lucru (aproximativ 50g.)
  • 3 căței de usturoi
  • 15-20ml. ulei de măsline
  • o linguriță de zahăr brut
  • puțină sare
  • 5g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă

 


– pentru sos:

  • 150g. pastă de roșii
  • o lingură pastă de ardei (sau un ardei copt curățat și pasat)
  • jumătate de ardei iute
  • busuioc

– 200g. ciuperci Champignon

– 100g. cașcaval de casă

– 150g. pastramă


Mod de preparare:

Se pune apa călduță într-un castron cu drojdia uscată sau cea proaspătă frământată, zahărul, sarea și 100g. de făină. Se lasă 10 minute și apoi se încorporează diferența de făină. Se adaugă ulei până nu se mai lipește aluatul de mâini. Se adaugă usturoiul pisat mărunt în aluat. Se frământă până când acesta este distribuit uniform în tot aluatul.

Se acoperă cu un prosop și se lasă la loc călduț până își dublează volumul (aproximativ o oră).

Se curăță ciupercile și se taie felii subțiri, iar cașcavalul se dă pe răzătoarea mică.

Se pune sosul de roșii într-un vas, se adaugă pasta de ardei, ardeiul iute curățat și tocat mărunt și busuiocul.

După ce a crescut aluatul se dă drumul la cuptor. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se ia o treime din aluat. Se întinde cu sucitorul și se pune foaia de aluat în tavă. Se pune sosul, se uniformizează, se așează ciupercile, pastrama și cascavalul. Se dă la cuptor la foc mediu (180 de grade) pe un nivel mai înalt și se lasă până este gata (aproximativ 20 de minute).

Din aceste cantități am obținut o pizza cu dimensiunile 40cm.x35cm.


Comentarii Facebook