Ingrediente (o pizza cu diametrul de 24cm.):

– pentru blat:

100 ml. apă călduță

175g. făină albă de grâu + făină pentru blatul de lucru (o lingură)

doi căței de usturoi

o lingură ulei de măsline

10g. drojdie proaspătă

 

– pentru sos:

100g. pastă de roșii

busuioc

– 100g. ciuperci Champignon

– 50g. cașcaval de casă


Mod de preparare:

Se pune apa călduță într-un castron cu drojdia frământată și jumătate din făină. Se lasă 10 minute și apoi se încorporează diferența de făină. Se adaugă ulei până nu se mai lipește aluatul de mâini. Se adaugă usturoiul pisat mărunt în aluat. Se frământă până când acesta este distribuit uniform în tot aluatul.

Se acoperă cu un prosop și se lasă la loc călduț până își dublează volumul (aproximativ o oră).

Se curăță ciupercile și se taie felii subțiri, iar cașcavalul se dă pe răzătoarea mică.

Se pune sosul de roșii într-un vas și busuiocul.

După ce a crescut aluatul se dă drumul la cuptor. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul cu sucitorul. Se pune foaia de aluat în tavă, se pune sosul și se uniformizează. Se așează ciupercile și cascavalul. Se dă la cuptor la foc mediu pe un nivel mai înalt și se lasă până este gata (aproximativ 15 minute).


Comentarii Facebook