Ingrediente:

– pentru aluat:

200ml. apă călduță

350g. făină

5g. drojdie uscată

o lingură ulei de măsline

puțină sare

– pentru sos:

50g. roșii pasate (3 linguri)

rozmarin, sare

 

– 125g. file de somon

– 3 căței de usturoi

– 125g. mozzarella


Mod de preparare:

Se pune apa cu drojdia într-un bol. Se adaugă 50g. de făină și se lasă 10 minute până se activează drojdia. Se adaugă puțină sare, apoi se încorporează etapizat făina și uleiul de măsline. Se frământă puțin cât să se desprindă ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit până își dublează volumul (eu l-am lăsat o oră).

Se încinge o tigaie antiaderentă (opțional se poate unge cu puțin ulei). Se adaugă fileul de somon și se lasă aproximativ 2 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor. Se rupe apoi fileul de somon în bucăți mici. Se taie mozzarella felii de aproximativ 0,5cm. grosime și se dă usturoiul pe răzătoarea mică. Se amestecă roșiile pasate cu puțină sare și rozmarin.

Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru pizza și se pune sosul deasupra. Se presară fileul de somon, usturoiul pisat și apoi se așează feliile de mozzarella. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute (în funcție de cât doriți să fie de rumenită pizza). Se lasă pizza la răcit în tavă, se porționează și se servește.

Cantitatea precizată în rețetă este pentru o pizza cu diametrul de 32 cm.


Comentarii Facebook