Ingrediente:

– pentru blat:

175ml. apă

275g. făină

5g drojdie uscată

o linguriță de zahăr

2 linguri de ulei

 

– 50g. gorgonzola

– 50g. emmental

– 50g. cașcaval

– 75g. mozzarella

– o lingură sos de roșii

– busuioc


Mod de preparare:

Se pune apa cu drojdia într-un bol. Se adaugă zahărul și puțină sare și apoi se încorporează treptat făina. Se adaugă uleiul și se frământă puțin cât să se desprindă ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit până își dublează volumul (eu l-am lăsat o oră).

Se taie brânzeturile felii. Se amestecă sosul de roșii cu puțin busuioc.

Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru pizza și se pune sosul deasupra. Se așează brânzeturile și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute (în funcție de cât doriți să fie de rumenită pizza).

Se lasă pizza la răcit în tavă, se porționează și se servește.

Cantitatea precizată în rețetă este pentru o pizza cu diametrul de 32 cm.


Comentarii Facebook