Ingrediente:

– pentru blat:
200ml. apă
350g. făină
5g. drojdie uscată
o lingură ulei de măsline
sare, 2 căței de usturoi
– 125g. cârnați
– 100g. cașcaval
– jumătate de ardei capia
– o ceapă mică
– 50g. măsline verzi
– 75g. sos de roșii
– busuioc, boia dulce


Mod de preparare:

Se pune apa cu drojdia într-un bol. Se adaugă 50g. de făină și se lasă 10 minute până se activează drojdia. Se adaugă etapizat făina, apoi usturoiul pisat și uleiul de măsline. Se frământă puțin cât să se desprindă ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit până își dublează volumul (eu l-am lăsat o oră).

Se taie cârnații felii și se frig într-o tigaie antiaderentă (fără adaos de apă sau ulei). Se taie ceapa solzișori, ardeiul fideluțe, iar măslinele în jumătate. Se amestecă sosul de roșii cu puțin busuioc și boia dulce.

Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru pizza și se pune sosul deasupra. Se așează feliile de cârnați, legumele și se presară deasupra cașcavalul dat pe răzătoare. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute (în funcție de cât doriți să fie de rumenită pizza). Se lasă pizza la răcit în tavă, se porționează și se servește.

Cantitatea precizată în rețetă este pentru o pizza cu diametrul de 32 cm.


Comentarii Facebook