Ingrediente:

– 250g. dovleac plăcintar

– 100g. făină albă de grâu,

– 50-60ml. apă (cât cere aluatul) + 90ml. apă pentru dovleac

– 40g. stafide

– un gălbenuș de ou

– scorțișoară

– puțin ulei (cât să fie aluatul omogen și să nu se lipească de degete – cam 10-15ml.) și pentru întins foaia


Mod de preparare:

Se cerne făina. Se adaugă apă călduță și se încorporează ușor în aluat. Când este coca omogenă se pune puțin ulei. Se pune aluatul deoparte cam 30-40 de minute.

Între timp se curăță dovleacul și se dă pe răzătoare. Se pun stafidele la hidratat în apă călduță timp de 30-40 de minute. Când sunt înmuiate stafidele, se taie bucăți mici sau se face o pastă de stafide. Se pune pe foc mic într-un vas dovleacul cu stafidele și 90ml. de apă (daca ați pus apa în pasta de stafide scădeți din cantitatea de apă). Se lasă se foc amestecând constant până se înmoaie bine dovleacul (cam 15 minute) și se adaugă scorțișoara după gust. Se lasă la răcit compoziția.

Se întinde foaia de aluat cât de subțire se poate și se pune umplutura cu dovleac. Se rulează și se pune în forma dorită într-un vas pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenuș de ou și se lasă la “odihnit” 30-40 de minute. Se pune plăcinta la cuptorul preîncalzit timp de 30-35 de minute până se rumeneste ușor la foc mediu (180 de grade). Când se scoate din cuptor se lasă la răcit în tavă și apoi se servește.


Comentarii Facebook