Ingrediente:

– 5 morcovi (500g.)
– 300g. telemea
– 4 ouă
– sare, boia dulce, mărar
– 50ml. ulei de măsline
– un pachet foi de plăcintă (450g.)


Mod de preparare:

Se curăță morcovul și se dă pe răzătoarea mare. Se pune morcovul într-o tigaie antiaderentă cu două căni de apă (500ml.). Se lasă tigaia pe foc mic până morcovul se înmoaie și scade lichidul din tigaie. Se lasă compoziția la răcit. Se adaugă telemeaua dată pe răzătoare, mărarul, sare după gust (dacă este cazul – raportat la cât este de sărată telemeaua), boia dulce și cele petru ouă bătute cu un tel. Se amestecă bine ingredientele.

Se pregătește vasul pentru copt (se tapetează cu ulei de măsline). Se pun 2 foi de plăcintă (se ridică surplusul pe margini pentru a împacheta la sfârșit plăcinta). Se ung cu ulei de măsline și se repetă procedeul până s-au așezat toate foile. Se pune umplutura și se împachetează marginile deasupra. Se unge plăcinta cu ulei de măsline și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou și se servește.

Plăcinta se poate servi cu diverse salate, garnituri sau ca aperitiv.


Comentarii Facebook