Ingrediente:

– pentru aluat:

500ml. apă călduță

800g. făină albă de grâu

14g. drojdie uscată sau 50g. drojdie proaspătă

2 linguri ulei de măsline

sare

– pentru umplutură:

300g. mozzarella

300g. kaizer

3 ouă

sare, piper

– un ou pentru uns plăcintele

– puțină făină pentru blatul de lucru


Mod de preparare:

– pentru aluat:

Se amestecă apa călduță cu drojdia și 200g. de făină. Se lasă deoparte 10 minute până se formează mici bule deasupra (se activează drojdia). Se adaugă apoi puțină sare și se încorporează etapizat făina. Se adaugă uleiul de măsline și se frământă până se desprinde ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit la loc călduț până își dublează volumul (aproximativ o oră).

– pentru umplutură:

Se dă mozzarella pe răzătoarea mică. Se bat cele 3 ouă cu un tel și se adaugă peste mozzarella. Se presară sare și piper și se amestecă. Se taie kaizerul bastonașe și se frige într-o tigaie antiaderentă (fără adaos de ulei).

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se împarte aluatul în 4 bile egale și se întinde prima foaie de aluat (formă dreptunghiulară). Se unge foaia de aluat cu un sfert din umplutura de mozzarella și se presară deasupra felii de kaizer. Se rulează și se formează un melcișor. Se pune plăcinta în tavă pe hârtie de copt și se repetă procedeul până se termină de pregătit plăcintele.

Se lasă la crescut 10-15 minute în tavă, se ung plăcintele cu ou bătut și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30-35 de minute până se rumenesc frumos.

Se lasă la răcit, se porționează și se servesc.


Comentarii Facebook