Ingrediente:

– 8 foi de plăcintă

– 250g. brânză de capră

– 250g. brânză de vaci

– 300g. smântână 25% grăsime

– 4 ouă

– 200g. mălai

– sare

– ulei de măsline


Mod de preparare:

Se pregătește mămăliga – se pune la fiert într-un vas un litru de apă cu puțină sare. Când începe să fiarbă se dă focul la minim și se adaugă mălaiul în ploaie. Se amestecă constant cu un tel să nu se formeze cocoloașe. Când mălaiul a absorbit apa se dă focul la minim pentru aproximativ 10-15 minute amestecând la 2-3 minute până mălaiul este bine fiert. Se oprește focul și se pune mămăliga într-un bol.

Se amestecă cele două tipuri de brânză cu smântâna, mămăliga și puțină sare. Se încorporează apoi cele 4 ouă bătute cu un tel.

Se unge un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline și se așează 2 foi de plăcintă cu marginile în afara vasului. Se unge deasupra cu ulei de măsline și se așează următoarele două foi. Se repetă procedeul până s-au așezat toate foile în tavă. Se pune compoziția cu brânză și mămăligă, se nivelează și se împăturesc deasupra marginile foilor de plăcintă. Se unge cu ulei de măsline și se dă plăcinta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-50 de minute până se rumenește frumos. Se lasă la răcit în vas, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook