Ingrediente:

– 300g. arpacaș

– 4-5 mere (aproximativ 800g. necurățate)

– 100g. miez de nucă

– 50g. unt

– 3 ouă

– 80g. zahăr brut

– o linguriță de scorțișoară


Mod de preparare:

Se pune arpacașul în apă cu o seara înainte. La fel se procedează și cu miezul de nucă.

A doua zi se spală arpacașul (eu l-am spălat în 7 ape) până se curăță bine. Se pune la fiert completând cu apă când este nevoie. Eu l-am ținut pe foc mic aproximativ 50 de minute până bobul era moale, bine fiert. Se scurge surplusul de apă și se adaugă untul.

Se spală nuca și se toacă mărunt, apoi se pune peste arpacașul cu unt. Se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare.

Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă merele rase și scorțișoara. Se amestecă cele două compoziții și se tapetează un vas termorezistent cu hârtie de copt (vasul care l-am folosit are dimensiunile 20cm.x30cm.). Se toarnă compoziția și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 50-60 de minute până se rumenește ușor pe margine. Se lasă la răcit în tavă, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook