Ingrediente:

– 5 banane bine coapte (500g. curățate)

– 150g. miez de nucă

– 250g. smântână 25% grăsime

– 5 ouă

– 30g. carob (pudră de roșcove)

– 50ml. ulei de cocos

– 75g. griș

– 300g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se pune miezul de nucă la hidratat în apă cu o seară înainte (pentru o asimilare mai bună a nutrienților și o digestie mai ușoară). A doua zi se scurge surplusul de apă, se frige miezul 2-3 minute într-o tigaie antiaderentă mișcând energic tigaia și apoi se macină.

Se curăță bananele și se pisează.

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă uleiul de cocos, smântâna, carobul, miezul de nucă și o linguriță extract de vanilie. Se încorporează apoi grișul și făina amestecată cu praful de copt. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (am folosit o tavă cu dimensiunile 28cm.x18cm.).

Se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50 de minute (până trece testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute pentru a rămâne prăjitura aerată.

Prăjitura are o ușoară textură umedă și este foarte aromată. Se poate servi simplă sau cu diverse sosuri de fructe, miere sau gemuri fără zahăr.


Comentarii Facebook