Ingrediente:

– 200g. dovleac plăcintar copt

– 3 ouă

– 75g. zahăr brut

– 150ml. lapte 3,5% grăsime

– 50g. unt

– 250g. făină

– vanilie

– 1 praf de copt

– opțional zeama de la o mandarină


Mod de preparare:

Se mixează untul la temperatura camerei cu cele 3 ouă și zahărul brut. Se încorporează dovleacul copt (pasat înainte) și laptele. Se adaugă praful de copt, vanilia și se cerne făina, se încorporează ingredientele.

Se tapetează o tavă cu unt și pesmet (sau cu hârtie de copt) și se pune compoziția. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30 de minute (sau până trece testul scobitorii).

Opțional se stoarce o mandarină și când prăjitura este gata, scoasă din cuptor se presară cu lingura uniform zeama peste prăjitura din tavă. Se porționează și se servește.


Comentarii Facebook