Ingrediente:

– 200g. fulgi de ovăz

– 5-6 prune (300g. curățate de sâmburi)

– 100g. stafide

– 500ml. lapte 3,5% grăsime

– 2 ouă

– 150g. făină

– vanilie

– 5g. praf de copt


Mod de preparare:

Se amestecă fulgii de ovăz cu laptele și se lasă la înmuiat pentru aproximativ o oră.

Se lasă stafidele la hidratat în apă pentru o oră și apoi se scurge surplusul de apă. Se curăță prunele de sâmburi și se taie cubulețe.

Se bat cele două ouă cu un tel. Se amestecă cu fulgii de ovăz înmuiați în lapte, făina, o linguriță extract de vanilie și praful de copt. Se adaugă stafidele hidratate și cubulețele de prune și se încorporează bine ingredientele.

Se tapetează o tavă cu pereți detașabili cu hârtie de copt și unt (am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 26cm.). Se pune compoziția și se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute (până se rumenește ușor). Se lasă la răcit, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook