Ingrediente:

– 4 ouă

– 300ml. lapte bătut 2% grăsime

– 75ml. ulei

– 2 mango

– 5 linguri ștevia (10g.)

– 325g. făină (+o lingură)

– 10g. praf de copt

– vanilie

– unt pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se curăță mango și se taie cubulețe. Se amestecă cuburile de mango cu o lingură de făină (pentru a fi uniform distribuite ulterior în prăjitură).

Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă pudra de ștevia, laptele bătut și uleiul. Se încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt și o linguriță extract de vanilie. Se adaugă cubulețele de mango, se amestecă și se pune compoziția într-o tavă rotundă cu margine detașabilă tapetată cu hârtie de copt și unt (am folosit o tavă cu diametrul de 22cm.).

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până trece testul scobitorii și se rumenește frumos; nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute).


Comentarii Facebook