Ingrediente:

– 4-5 fire rubarbă (250g.)

– 75g. unt topit

– 4 ouă

– 150g. zahăr brut

– 150ml. lapte

– 350g. făină (+o lingură)

– vanilie

– 10g. praf de copt

– pentru crumble:

50g. unt

o lingură zahăr pudră

100g. făină

scorțișoară


Mod de preparare:

Se curăță rubarba de pieliță și se taie în felii de 1cm. grosime (se folosește doar partea roșie). Se pune deasupra o lingură de făină și se amestecă până sunt toate bucățile bine acoperite.

– pentru crumble: Se amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și scorțișoara. Se adaugă treptat făina încorporând ușor cu degetele.

Separat se mixează ouăle cu zahărul brut până când acesta se topește. Se adaugă untul topit (nu fierbinte), laptele și puțină vanilie. Se amestecă făina (350g.) cu praful de copt și se adaugă treptat peste compoziție. După ce s-a încorporat se adaugă bucățile de rubarbă. Se pune compoziția în forma tapetată cu unt și pesmet (se poate folosi hârtie de copt sau un vas de silicon și în acest caz nu este nevoie de tapetare). Se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20 de minute. Se adaugă crumble-ul (aluatul sfărâmicios) și se mai lasă prăjitura la cuptor pentru aproximativ 20 de minute (până se rumenește ușor deasupra și trece testul scobitorii).

Se poate elimina adăugarea aluatului sfărâmicios (crumble) sau se poate adăuga de la început (când se pune compoziția în tavă) și atunci se lasă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute (testul scobitorii).

Se lasă prăjitura la răcit în tavă, apoi se presară scorțișoară și se servește.

Rubarba are gust acrișor.


Comentarii Facebook