Ingrediente:

– 400g. sana

– 400g. rahat

– 3 ouă

– 75g. unt

– 75g. zahăr

– 375g. făină

– o esență de rom

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se taie rahatul în cubulețe mici (eu trec din când în când cuțitul prin făină pentru a fi mai ușor de tăiat).

Se bat cele 3 ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă untul topit călduț (nu fierbinte), sana și o esență de rom. Se încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt. Se adaugă apoi cubulețele de rahat și se amestecă bine.

Se tapetează o tavă rotundă cu pereți detașabili cu hârtie de copt și unt (am folosit o tavă cu diametrul de 22cm.). Se pune compoziția și se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos și trece testul scobitorii).

Se lasă la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook