Ingrediente:

– 3 ouă

– 200ml. lapte

– 100ml. ulei

– 300g. făină (+o lingură pentru vișine)

– 500g. vișine curățate de sâmburi (eu am avut la congelator)

– 1 plic praf de copt

– 100g. zahăr brut

– coaja de la o portocală (opțional)

– vanilie

– unt și pesmet pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se pun ouăle și zahărul într-un vas. Se mixează până se topește zahărul și se obține o consistență ușor spumoasă. Se adaugă laptele și uleiul, se încorporează, apoi se adaugă coaja de portocală, vanilia și praful de copt. Se adaugă făina în ploaie amestecând ușor cu un tel sau cu o spatulă.

Separat se storc ușor vișinele în mână și se adaugă o lingură de făină peste acestea. Se amestecă ușor până sunt acoperite de făină.

Se tapetează o tavă cu unt și pesmet. Se toarnă compoziția și se așează deasupra fructele. Se acoperă ușor cu compoziția. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-35 de minute (până trece testul scobitorii și este usor rumenită). Nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute pentru a nu se lăsa prăjitura.

Prăjitura este aromată la gust și ușor acrișoară. Dacă se dorește mai dulce se crește cantitatea de zahăr sau se înlocuiesc vișinele cu alt fruct mai dulce.


Comentarii Facebook