Ingrediente:

– 10 albușuri (300g.)

– 10 linguri de zahăr (150g.)

– 10 linguri de ulei (50ml.)

– 10 linguri de făină (225g.)

– 225g. ananas proaspăt

– vanilie, un praf de sare

– unt pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul tos și se mixează până când compoziția este bine legată, sticloasă la aspect (ca pentru bezele).

Se adaugă o linguriță extract de vanilie, uleiul și făina cernută. Se încorporează cu mișcări ușoare de jos în sus cu ajutorul unei spatule (pentru a rămâne compoziția aerată).

Se taie ananasul în bucăți de mărimea dorită.

Se tapetează o tavă cu pereți detașabili cu hârtie de copt și unt (am folosit o tavă cu dimensiunile 28cm.x18cm.), se pune compoziția, se nivelează și se bate ușor tava de masă. Se așează deasupra bucățile de ananas uniform și se presează ușor cu mâna (să intre ușor în compoziție).

Se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute (până se rumenește ușor deasupra și trece testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru a rămâne prăjitura bine aerată.

Se poate înlocui ananasul cu alte fructe în funcție de preferințe.


Comentarii Facebook