Ingrediente:

– 2 pui Coquelet de Bretagne

– 2 morcovi

– 1/4 rădăcină de țelină

– 1 ardei gras

– 2 cepe

– 4 căței de usturoi

– 300g. smântână 25% grăsime

– 2 linguri făină

– sare, pătrunjel


Mod de preparare:

Se pârlesc puii de eventualele pene sau puf (eu i-am trecut prin flacăra de la aragaz). Se tranșează cei doi pui – se taie pulpele, aripile și apoi pieptul. Se pun bucățile de carne într-un vas pe foc și se acoperă cu apa. Se spumuiește bine și apoi se adaugă morcovii și țelina tăiate cubulețe, ceapa și usturoiul tocate mărunt. După aproximativ 20 de minute se adaugă ardeiul gras tăiat cuburi și se lasă vasul pe foc până sunt bine făcute legumele și carnea este fiartă (încă aproximativ 20 de minute).

Se amestecă smântâna cu făina și se adaugă progresiv zeama din vasul de pe foc (se amestecă ușor cu un tel). Se toarnă ușor amestecând constant sosul în vas și se lasă pe foc mic pentru câteva minute până se îngroașă. Se potrivește de gust, se adaugă pătrunjel tocat și se servește.


Comentarii Facebook