Ingrediente:

– 4 pulpe (750g.)

– 250g. bulgur

– 1kg. ardei capia

– 2 cepe

– 4 linguri sos de roșii

– sare, boia dulce, pătrunjel

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se spală ardeii, se coc și se curăță de coajă și cotor. Se lasă bulgurul la hidratat în apă pentru aproximativ o oră.

Se taie pulpele bucăți și se frig într-o tigaie antiaderentă fără adaos de apă sau ulei. Se transferă într-un vas și se completează cu apă până sunt bine acoperite. Se adaugă în vas cepele tocate mărunt și se lasă pe foc aproximativ 20-25 de minute

Se adaugă bulgurul și se lasă pe foc până când sunt bine fierte ingredientele (se completează cu apă dacă este nevoie). Se adaugă ardeii copți tăiați bucăți, sare după gust și boia dulce. După 5 minute se ia vasul de pe foc, se adaugă puțin ulei de măsline și pătrunjel tocat mărunt.


Comentarii Facebook