Ingrediente:

– 1 kg. pulpe superioare de pui

– 2 dovlecei

– 2 morcovi

– 1/2 rădăcină de țelină

– 2 cepe

– 300g. smântână 25% grăsime

– 2 linguri făină

– sare, piper alb, mentă

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie pulpele bucăți și se frig într-o tigaie antiaderentă fără adaos de ulei sau apă. Se transferă într-un vas și se completează cu apă până sunt bine acoperite. Se adaugă în vas ceapa tocată mărunt și rădăcinoasele tăiate cubulețe. Se lasă pe foc aproximativ 30 de minute până sunt fierte ingredientele (se poate mări timpul de fierbere dacă este nevoie). Se adaugă dovleceii curățați și tăiați cuburi și se lasă la fiert pentru câteva minute.

Se amestecă într-un vas separat cu un tel smântâna cu făina și se adaugă treptat 2-3 polonice din zeama din vas. Se amestecă bine compoziția și se adaugă în vas amestecând ușor cu o lingură. Se lasă pe foc mic până sosul se îngroașă, se adaugă sare după gust și piper și se oprește focul. Se stropește cu puțin ulei de măsline, se presară mentă și se servește.

 


Comentarii Facebook