Ingrediente:

– pentru foaie:
5 ouă
2 linguri carob (20g.)
4 linguri făină (100g.)
4 linguri ulei (20ml.)
2 linguri miere de albine (50g.)
– pentru cremă:
250g. mascarpone
150g. smântână 25% grăsime
100g. fulgi de cocos
3 linguri miere de albine (75g.)
vanilie


Mod de preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă tare (ca pentru bezele). Se mixează separat gălbenușurile cu mierea de albine (2 linguri), uleiul și carobul (pudra de roșcove). Se adaugă compoziția peste cea cu albușuri și se adaugă în ploaie făina. Se amestecă ușor de jos în sus până sunt bine încorporate ingredientele (compoziția trebuie să rămână aerată). Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune compoziția (am folosit o tavă cu dimensiunile 35cm.x40cm.). Se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 10-12 minute.

Se amestecă mascarpone cu smântâna, mierea de albine și puțin extract de vanilie (sau esență). Se mixează bine și apoi se încorporează fulgii de cocos.

Se scoate foaia pentru ruladă din cuptor și se pune umplutura peste foaie când aceasta este caldă. Se rulează și se pune rulada în folie alimentară. Se dă la frigider pentru aproximativ o oră, apoi se porționează și se servește.


Comentarii Facebook