Ingrediente:

– pentru foaie:

  • 5 ouă
  • 100g. făină
  • 100g. smântână 25% grăsime
  • 250g. spanac
  • puțină sare

– pentru cremă:

  • 250g. brânză de vaci
  • 150g. smântână 25% grăsime
  • pătrunjel
  • puțină sare

 


Mod de preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Separat se amestecă gălbenușurile cu smântâna și spanacul strecurat bine de surplusul de apă (eu am avut congelat). Se încorporează făina și apoi se adaugă albușurile bătute spumă. Se încorporează albușurile cu miscări ușoare de jos în sus. Se pune compoziția pe hârtie de copt într-o tavă și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 12 minute până se rumenește ușor.

Separat se amestecă brânza de vaci cu smântâna și puțină sare, se adaugă pătrunjelul. Se pune crema de brânză peste foaia de aluat când aceasta este scoasă din cuptor, ușor caldă (nu trebuie să fie rece foaia, se poate rupe când se rulează ulterior). Se rulează și se pune în folie la frigider pentru o oră. Se taie și se servește.

Am folosit tava de la cuptor 40cm.x35cm.

 


Comentarii Facebook