Ingrediente:

– 500g. piept de pui

– 4 ardei capia

– 75g. cașcaval

– sare, piper, boia dulce

– ulei de măsline


Mod de preparare:

Se spală ardeii și se pun la copt. Se curăță de coajă și cotor și se taie fâșii pe lungime (se pot lăsa și întregi dacă doriți).

Se taie pieptul de pui astfel încât să se obțină o bucată întinsă și subțire. Se bate ușor cu ciocanul de carne și se presară sare și piper.

Se așează ardeii copți pe pieptul de pui și apoi bastonașele de cașcaval (ca în poza de mai sus). Se rulează cu grijă și se leagă cu ață de bucătărie.

Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt și se așează rulada în tavă. Se unge cu ulei de măsline și se freacă pieptul cu boia dulce până este uniform acoperit.

Se dă rulada la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute (se testează cu un cuțit – când acesta intră ușor în ruladă pieptul de pui este gata).

Se pot modifica condimentele după preferințe (pentru copiii sub un an nu adăugați sare).

Rulada se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal cu diverse garnituri de legume.


Comentarii Facebook