Ingrediente:

– 650g. piept de pui tocat

– 3 căței de usturoi

– un ou

– 3 linguri pesmet

– 2 linguri ulei de măsline

– sare, boia dulce, mărar

– pentru umplutură:

400g. ciuperci Champignon

250g. roșii pasate

o ceapă

un ou

2 linguri pesmet

sare, boia dulce


Mod de preparare:

Se șterg ciupercile cu un prosop de bucătărie și se taie felii subțiri. Se încinge o tigaie antiaderentă și se frig ciupercile până își lasă zeama și se înmoaie. Se adaugă în tigaie ceapa tocată mărunt, sosul de roșii, puțină sare și boia. Se amestecă și se lasă sosul pe foc mic până scade (să fie de consistența din prima poză prezentată lângă ingrediente). Se lasă puțin la răcit și se amestecă ciupercile cu un ou și 2 linguri de pesmet.

Se amestecă pieptul de pui tocat cu cățeii de usturoi tocați mărunt, un ou, 3 linguri de pesmet, 2 de ulei de măsline, sare după gust, boia și mărar (se obține o compoziție bine legată).

Se pune o coală de hârtie de copt cerată pe blatul de lucru. Dacă nu aveți hârtie cerată (cea o idee mai lucioasă) se poate unge hârtia de copt simplă cu puțin ulei. Se pune compoziția cu piept de pui și se nivelează ușor cu degetele și apoi cu o lingură trecută sub jet de apă (pentru a nu se lipi compoziția de lingură). Se întinde o foaie de aproximativ 1cm. grosime și apoi se așează deasupra compoziția cu ciuperci. Se rulează strângând bine marginile și se transferă rulada în hârtie de copt într-o tavă termorezistentă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ o oră. Se desface apoi hârtia de copt și se mai lasă rulada la cuptor aproximativ 30 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook