Ingrediente:

– 2kg. sfeclă roșie coaptă curățată

– o rădăcină de hrean (aprox. 200g.)

– 100ml. oțet de 9°

– 100g. zahăr

– o lingură de sare mare neiodată


Mod de preparare:

Se spală bine sfecla roșie și se pune în tavă. Se dă tava la cuptor la foc mediu (180 de grade) și se testează cu un cuțit când este gata – atunci când acesta intră ușor se scoate sfecla de la cuptor și se lasă la răcit.

Se folosește sfeclă de dimensiune medie, sănătoasă (am folosit aproximativ 3,5 kg. de sfeclă, iar după curățare am obținut 2 kg. pe care le-am folosit la salată).

Se dă sfecla pe răzătoarea mare și se amestecă cu hreanul dat pe răzătoarea mică, oțetul, zahărul și sarea. Dacă doriți salata mai iute, măriți cantitatea de hrean, iar dacă doriți să fie mai dulce, puteți suplimenta cantitatea de zahăr.

Se spală bine borcanele și se sterilizează la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se pune salata în borcane și se pun capacele.

Se pun borcanele într-un vas tapetat cu hârtii, se completează cu apă și se pune vasul pe foc mic pe aragaz. Se lasă borcanele pe foc aproximativ 20-30 de minute după ce începe apa să fiarbă. Se lasă la răcit borcanele în vas sau se transferă în loc călduț, acoperite cu o pătură până la răcirea completă, apoi se transferă în cămară.

Din cantitățile precizate am obținut 6 borcane de 370g.


Comentarii Facebook