Ingrediente:

– 600g. vinete coapte și tocate

– 2 avocado

– o ceapă

 

– 2 linguri ulei de măsline

– sare


Mod de preparare:

Avocado bine copt (este moale când este apăsat ușor) se taie în două, se lovește cu un cuțit sâmburele pentru a fi scos ușor și se scobește cu o lingură. Se procedează similar cu ambele bucăți și apoi se pasează până se obține o pastă fină (se poate pasa și cu furculița dacă doriți o consistentă mai grosieră).

Se amestecă avocado pasat cu vinetele coapte și tocate și ceapa tocată mărunt. Se adaugă sare după gust, două linguri de ulei de măsline, apoi se amestecă bine și se servește.

Dacă avocado nu este bine copt se pune simplu în fructieră și este copt in aproximativ 3-4 zile (sau se pune într-o pungă de hârtie închisă la culoare și este copt în aproximativ 2 zile). Dacă degetul intră cu totul în avocado când îl testați înainte de a fi tăiat acesta trebuie aruncat (este stricat).


Comentarii Facebook