Ingrediente:

– 600g. vinete coapte și tocate

– 2 cepe

– 2 ouă

– 100g. smântână 25% grăsime

– 50 ml. ulei

– sare

– pătrunjel


Mod de preparare:

Se pun ouăle la fiert (se fierb timp de 10 minute). Se curăță și se trec gălbenușurile printr-o sită (pentru o textură fină a maionezei). Se încorporează peste gălbenușuri o linguriță de smântână, apoi puțin ulei amestecând într-un singur sens cu o lingură de lemn (ca la maioneza clasică). Pe măsură ce s-a încorporat smântâna se adaugă puțin ulei, după ce acesta este încorporat se adaugă din nou puțină smântână (se repetă procedeul alternativ până se termină de încorporat cantitățile precizate la ingrediente).

Se toacă ceapa mărunt și se amestecă cu vinetele coapte și tocate. Se adaugă maioneza, puțină sare și pătrunjel. Eu am tocat albușurile și le-am adăugat în salată (puteți omite această etapă).

Această salată poate fi servită atât de cei mici, cât și de cei mari.


Comentarii Facebook