Ingrediente:

– 150g. vinete coapte și tocate

– un gălbenuș / un ou

– 3-4 linguri ulei de măsline

– 2 linguri de iaurt grecesc (10%grăsime)

– mărar, pătrunjel


Mod de preparare:

Se pune la fiert oul și se lasă aprox. 10 minute pe foc. Se lasă puțin în apă rece pentru a se decoji ușor, apoi se curătă. Se pune gălbenușul într-o sită mică și se pasează cu ajutorul unei linguri de lemn deasupra unui bol mic (pentru a fi mărunțit bine și a se încorpora mai ușor uleiul de măsline). Se adaugă etapizat 3-4 linguri de ulei de măsline, amestecând constant cu lingura de lemn, apoi se încorporează două linguri de iaurt grecesc.

Se adaugă vinetele tocate și mărar, pătrunjel (după gust). Pentru copiii peste un an se poate toca mărunt și albușul și să se amestece cu salata.

Vinetele pot fi asociate cu diverse piureuri de legume – cartof dulce, ardei copt, roșie, dovlecel,etc.

Noi am servit cu pâine de casă.


Comentarii Facebook