Ingrediente:

– 150g. brânză de burduf

– 100g. unt

– 100g. smântână 25% grăsime

– un ou

– 50g. mac

– 100g. făină albă de grâu

– 275g. făină integrală de grâu

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se amestecă brânza de burduf cu untul moale la temperatura camerei, oul și smântâna. Se adaugă semințele de mac și se încorporează etapizat făina albă amestecată cu praful de copt și făina integrală (opțional puteți adăuga puțină sare – eu nu am considerat că este nevoie).

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde o foaie de aluat cu grosime de 0,5-0,8cm. Se taie bastonașe și se transferă în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 15 minute (până se rumenesc ușor dedesubt).


Comentarii Facebook