Ingrediente:

– 150g. brânză de burduf

– 100g. unt

– 2 ouă

– 175g. iaurt 3,5% grăsime

– 550g. făină

– 2 linguri de rozmarin (5g.)

– jumătate de linguriță bicarbonat (5g.)

– puțină sare


Mod de preparare:

Se amestecă brânza de burduf, cele două ouă și untul moale la temperatura camerei. Se adaugă iaurtul, rozmarinul, bicarbonatul și puțină sare. Se încorporează etapizat făina și apoi se dă aluatul la frigider pentru o oră.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul (o foaie de 0,8 cm. grosime cu aproximație). Se decupează în formele dorite și se pun în tavă pe hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 12-15 minute (aportat la cât doriți să fie de rumeniți). Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.

Din cantitățile precizate am obținut 2 tăvi de sărățele.


Comentarii Facebook