Ingrediente (două porții):

– 100g. piept de curcan

(eu am adăugat și carne)

– un cartof mic

– un ardei capia

– o ceapă mică

– jumătate de morcov

– un sfert păstârnac

– două linguri de iaurt

– puțin ulei de măsline

– pătrunjel, mărar

– pentru tăiței de casă:

  • 2 gălbenușuri
  • 100-120g. făină integrală

 


Mod de preparare:

Se taie carnea cubulețe mici și se pune la fiert. Când se ridică spuma, se schimbă apa și se lasă la fiert până este bine pătrunsă. Se curătă legumele și se taie cubulețe. Se pun la fiert morcovul, păstârnacul și ceapa. După ce au fiert 5-10 minute se adaugă ardeiul și cartoful. Se lasă la fiert până sunt bine pătrunse legumele și apoi se adaugă carnea fiartă separat. Se adaugă tăiței de casă (eu am pus cam o lingură) și se lasă la fiert în continuare până aceștia sunt gata. Se adaugă iaurtul, se amestecă și se lasă pe foc 2-3 minute. Se oprește focul, se adaugă puțin ulei de măsline, mărar și pătrunjel.

În farfurie este o portie.

Pentru tăiței de casă

Se amestecă gălbenușurile și se încorporează ușor făina, etapizat până se face o cocă bine legată, ca pentru biscuiți. Se pudrează masa cu făină (pentu pudrarea blatului de lucru eu folosesc făină albă de grâu) și se întinde foaia de aluat cât se poate de subțire. Se pudrează făina pe foaia de aluat și se rulează. Se taie subțire cu un cuțit, se separă cu mâna tăițeii cu făina. După ce se termină de tăiat aluatul, se pun tăițeii într-o sită și se “cerne” ușor pentru a elimina excesul de făină. Se păstrează o lingură-două de tăiței pentru supă, iar restul se pun într-o pungă la congelator. Se scoate când este nevoie.


Comentarii Facebook