Ingrediente:

– 10 flori de soc

– 6 l. apă

– 2 lămâi

– 600g. zahăr


Mod de preparare:

Se spală florile de soc și se așează în borcane (se poate folosi un borcan mare – eu am folosit 4 borcane de 1,5l.). Se curăță o lămâie de coajă și se taie felii (se așează feliile peste florile de soc – am curățat lămâia de coajă pentru a nu da o tentă amăruie socatei).

Se amestecă un litru de apă cu zahărul până ce acesta se dizolvă și se toarnă peste florile de soc și feliile de lămâie (am împărțit cantitatea în patru adăugând în fiecare recipient aceeași cantitate de lichid). Se adaugă zeama de la cea de-a doua lămâie și se completează cu apă până la gura borcanelor.

Se acoperă cu capace (se înfiletează ușor, până la jumătate) și se lasă la loc călduț, luminat. Se amestecă de 2-3 ori pe zi.

Socata este gata când este ușor acidulată (după aproximativ 4 zile). Se strecoară florile de soc și feliile de lămâie și se pune socata în sticle.

Se păstrează la frigider și se servește rece – simplă, cu felii de lămâie sau mentă.


Comentarii Facebook