Ingrediente:

– 150g. file de somon

– un dovlecel (aproximativ 250g.)

– 100g. boabe de porumb fierte

– o lingură de iaurt grecesc

– o ceapă mică

– 2 căței de usturoi

– sare, mentă

– o felie de unt

– zeamă de lămâie pentru servit


Mod de preparare:

Se taie somonul cubulețe.

Se pregătesc legumele – ceapa și usturoiul se toacă mărunt, iar dovlecelul se curăță și se taie în 4 pe lungime, apoi felii subțiri.

Se pune tigaia la încins. Se adaugă somonul și se întorc cubulețele pe toate părțile (fără a adăuga apă sau ulei, este important să fie o tigaie antiaderentă). Când s-au albit ușor bucățile de pește pe toate părțile se adaugă o cană de apă, ceapa și usturoiul. Se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se adaugă dovlecelul și porumbul. Când s-a înmuiat ușor dovlecelul se adaugă iaurtul, sare după gust și puțină mentă. Se mai lasă pe foc 2 minute, se adaugă puțin unt și se oprește focul.

Se servește simplu sau cu puțină zeamă de lămâie.


Comentarii Facebook