Ingrediente (2 porții):

– pentru pește:

  • 75-100g. file de somon
  • o foaie de dafin
  • un cățel de usturoi curățat și zdrobit
  • puțină pastă de ardei (sau boia)
  • pătrunjel

– pentru bulete:

  • 70g. orez
  • 210ml. apă
  • o ceapă mică
  • jumătate de morcov
  • turmeric, mărar
  • puțin unt
  • o lingură de fulgi de drojdie inactivă
  • o lingură semințe de in
  • o lingură semințe de susan

Mod de preparare:

– pentru somon:

Se pune bucata de file într-un vas. Se adaugă apă rece și condimentele. Se lasă vasul pe foc mic până este gata peștele (aproximativ 15-20 de minute după ce începe să fiarbă raportat la marimea fileului de somon). Când este gata se pune somonul pe farfurie și se stropește cu ulei de măsline, apoi se presară pătrunjel.

– pentru bulete:

Se pune orezul în apă pentru una-două ore. Se clătește bine și se pune la fiert cu ceapa tocată mărunt și morcovul tăiat cubulețe mici. Se adaugă puțin turmeric și se lasă pe foc vasul până este bine fiert orezul și făcute legumele (aproximativ 20 de minute). Dacă mai este nevoie de apă se adaugă câte puțin progresiv (dacă este compoziția prea lichidă la sfârșit trebuie scurs surplusul de apă). După ce s-a scurs și compoziția este călduță se adaugă untul, mărarul și fulgii de drojdie inactivă. Se amestecă ingredientele. Se macină semințele și se pun într-un bol. Se trece mâna sub jet de apă, se formează buletele și se trec prin semințe.


Comentarii Facebook