Ingrediente:

– 1/2 cartof dulce (100g.)

– o felie rădăcină de țelină (50g.)

– 100ml. lapte 3,5% grăsime

– 50g. ricotta

– un cățel de usturoi

– un ou

– puțin unt pentru tapetat vasele


Mod de preparare:

Se curăță cartoful dulce, țelina și usturoiul și se dau pe răzătoarea mică. Se bate oul cu un tel. Se adaugă laptele, ricotta și legumele și se amestecă bine. Se tapetează cu unt două vase termorezistente (eu am folosit două vase ceramice cu diametrul de 10cm. – se pot folosi și forme de silicon pentru brioșe; în acest caz nu ai etse necesar să fie tapetate cu unt). Se dau formele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (până se rumenesc frumos pe margini și intră ușor furculița în compoziție). Se lasă la răcit în forme și apoi se servesc.


Comentarii Facebook