Ingrediente:

– 1kg. cartofi

– 250g. brânză de burduf

– 250g. smântână 25% grăsime

– 4 ouă

– 50g. unt

– 4 căței de usturoi


Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert cu puțină sare. Când sunt gata se scurge surplusul de apă și se lasă aproximativ 10 minute la răcit.

Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă brânza de burduf, smântâna și usturoiul curățat și pisat și se amestecă bine (eu nu am mai adăugat sare; puteți adăuga în funcție de cum preferați).

Se tapetează un vas termorezistent cu unt (eu am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22 cm.). Se așează în vas cubulețele de cartofi și se toarnă deasupra amestecul cu ouă, brânză și smântână. Se bate ușor vasul de masă pentru a se așeza uniform stratul cu brănză și se așează untul deasupra.

Se dă vasul la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50-60 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă puțin la răcit în vas și apoi se servește.


Comentarii Facebook