Ingrediente:

– 4 cartofi (650g.)

– 150g. brânză Maasdam

– 250g. smântână grasă

– 4 ouă

– sare


Mod de preparare:

Se spală cartofii și se pun la fiert întregi în coajă. Se lasă până intră ușor furculița în ei, apoi se curăță și se lasă la răcit. Se sfarâmă cu mâinile (dacă doriți o textură mai fină îi puteți pasa).

Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă smântâna, brânza dată pe răzătoarea mică, cartofii și sare după gust. Se amestecă bine și se pune compoziția într-un vas de silicon termorezistent (dacă folosiți o tavă metalică sau de sticlă se tapetează cu hârtie de copt sau cu unt și pesmet).

Se dă vasul la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în vas și apoi se porționează.

Sufleul este ușor moale ca textură (se poate pune compoziția și în vase mai mici și servi individual dacă doriți).

Brânza Maasdam este cu gust asemănător Emmentalului și textură asemănătoare cu brânza Gouda.


Comentarii Facebook