Ingrediente (4 forme):

– 100g. spanac bine scurs

– 50g. brânză de vaci

– o lingură de smântână (50g.)

– un ou

– mărar

– puțin unt


Mod de preparare:

Dacă se folosește spanac proaspăt se pune apa la fiert într-un vas și se opărește spanacul pentru 2 minute. Se scurge surplusul de apă și se pasează. Eu am folosit congelat – l-am lăsat la frigider cu o seară înainte și a doua zi am scurs bine surplusul de apă.

Se bate oul cu o furculiță și se amestecă cu puțin unt la temperatura camerei, spanacul, brânza de vaci, smântâna și puțin mărar. Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe (sau forme ceramice, dar în acest caz se tapetează formele cu unt și pesmet). Se dă sufleul la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25-30 de minute (până se leagă frumos). Se lasă la răcit în forme și se servește.


Comentarii Facebook