Ingrediente (pentru două porții):

– 150g. ciuperci Champignon (aprox. 8 bucăți medii)

– o ceapă mică

– un cățel de usturoi

– un cartof (aprox. 150g.)

– un ardei capia

– 100g. smântână

– 5 g. unt

– pătrunjel, mărar


Mod de preparare:

Se spală ardeiul și se pune la copt, iar restul legumelor se curăță și se taie bucăți. Se pune ceapa și usturoiul într-un vas și se acoperă cu apa. Când aceasta începe să fiarbă se adaugă ciupercile și cartoful tăiate bucăți și se completează cu apă până se acoperă ușor. Se lasă pe foc aproximativ 15-20 de minute până sunt bine făcute legumele. Se opreșțe din zeamă într-o cană și se adaugă ardeiul copt curățat în vas, apoi se pasează supa. Se adaugă din zeamă până la consistența dorită. Se încorporează smântâna și se pune vasul pe foc amestecând constant câteva minute până se îngroașă ușor. Se oprește focul, se adaugă untul și verdețurile.

– smântâna se poate înlocui cu iaurt grecesc

– cartoful se poate elimina, dar ar trebui adăugată puțină făină pentru a ieși supa grosuță la consistență (sau se poate adăuga puțin orez, bulgur, mei, etc.)


Comentarii Facebook