Ingrediente:

– 3 legături generoase de măcriș

– 4 cartofi

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 1/2 rădăcină țelină

– 1 păstârnac

– 300g. smântână 25% grăsime

– 50g. unt

– sare, mentă uscată


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se taie bucăți. Se pun rădăcinoasele și ceapa la fiert. Când sunt aproape fierte (după aproximativ 25 de minute) se adaugă cartofii și se completează cu apă cât să fie ușor acoperite legumele. Se lasă vasul pe foc până când sunt toate legumele bine pătrunse.

Se spală bine măcrișul și se lasă la scurs. Se adaugă în vas când toate legumele sunt fierte și se mai lasă vasul pe foc un minut. Se pasează compoziția, se încorporează untul în supa fierbinte, apoi se adaugă smântâna și se potrivește de gust.

Noi am servit supa cu puțină mentă uscată.


Comentarii Facebook