Ingrediente:

– 3 morcovi

– o țelină mică

– o rădăcină de pătrunjel

– 2 cartofi

 

– o ceapă

– un ardei capia

– sare, boia dulce

– pătrunjel verde

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se taie bucăți. Se pun la fiert rădăcinoasele. Când sunt aproape fierte (după aproximativ 20 de minute, raportat la cât de mici au fost tăiate) se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul și cartofii tăiați cubulețe. Se completează cu apă cât să fie legumele acoperite. Se lasă pe foc până sunt fierte (aproximativ 20 de minute) se adaugă sare după gust și boia dulce.

Se ia vasul de pe foc și se oprește o parte din zeamă într-o cană (pentru a regla ușor consistența dorită). Se pasează supa și se adaugă din zeamă cât considerați că este nevoie. Se pune puțin ulei de măsline și pătrunjel verde.

Noi am servit supa cu smântână.


Comentarii Facebook