Ingrediente:

– 1 kg. ciuperci Champignon

– o rădăcină de țelină

– o rădăcină de pătrunjel

– o ceapă

– 6 căței de usturoi

 

– 3 cartofi (aproximativ 500g.)

– 500g. smântână 25% grăsime

– sare, piper, mărar

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță ceapa și rădăcinoasele. Se taie țelina și rădăcina de pătrunjel cubulețe și se pune la fiert cu ceapa tăiată bucăți. Când rădăcinoasele sunt aproape fierte (după aproximativ 25 de minute) se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi. Se completează cu apă cât să fie legumele ușor acoperite. Se șterg ciupercile cu un prosop și se taie bucăți. Se adaugă în vas și se lasă pe foc până se înmoaie și sunt fierte toate legumele.

Se ia vasul de pe foc, se oprește o parte din supă deoparte și se pasează compoziția. Se adaugă smântâna peste legumele pasate și se amestecă bine cu un tel (se adaugă din supa oprită până la consistența dorită). Se mai lasă vasul pe foc până dă câteva clocote, se adaugă sare după gust, piper și puțin ulei de măsline. Se presară mărar și se servește.


Comentarii Facebook